Från motstånd
till flow.

Mental träning & coach

Är fysisk träning det enda du gör för att bli bättre i din idrott?

Hur lär du dig att kunna maximera din prestation eller till och med kunna prestera på en jämn nivå? Då är det dags för dig att fundera på att skaffa dig en mental tränare som kan coacha dig och ge dig den mest effektiva mentala träningen som finns.

Tommys erfarenhet som mental coach kommer först som tennisspelare och senare som elitbasketspelare och tränare. Som aktiv idrottare kämpade han mycket med den mentala delen. Allt från att kunna hålla jämn nivå, hantera nervositet och besvikelsen efter en sämre prestation. Hans verktyg och metoder är skapade för att du ska kunna känna en positiv skillnad i den mentala träningen redan imorgon, samt på sikt kunna utnyttja hela din potential! Inga långtråkiga övningar som kräver att du spenderar stora mängder av din tid som du hellre hade gjort något annat av. Tommys enkla och praktiska approach implementeras till största del i de aktiviteter du redan lägger tid på och har hjälpt både idrottare och lag till EM-Guld och historiska bedrifter.

Tommy har tidigare varit mental tränare för alla elever på Sundsgymnasiet inom Golf och Ridsport samt idrottspsykologisk rådgivare på IFC- Idrottsfysiologiskt center i Skurup. Utöver detta jobbar han med idrottare inom mental träning över hela Skandinavien, allt från idrottare på elitnivå till ungdomar ner till tonåren. Tommy finns tillgänglig för mental träning både individuellt i grupp i hela Sverige, med bas i Malmö. Boka en kostnadsfri konsultation för dig, ditt lag eller din förening redan idag för att se vilket upplägg som kan passa dig bäst.

Flow-Mindset metoden är enkel

GÖRA & VARA

Du kan ha världens bästa metoder, men det betyder ingenting om du inte har den mentala styrkan att använda dem. Med Flow-Mindset jobbar vi inte med symptomen till det som håller dig tillbaka, vi fokuserar på orsaken istället. Genom att både jobba med vad du gör och vem du är finns inget annat än total transformation.

FYSIOLOGI SOM FÖRDEL

Varför göra det svårt när det kan vara enkelt? Hela vår fysiologi är skapad för att ge oss de bästa förutsättningarna för framgång. När du vet hur din hjärna, kropp och drivkrafter fungerar så kan du använda den kunskapen till din fördel. Helt plötsligt går du från att krampaktigt försöka få saker att hända... Till att det händer av sig själva.

HELA LIVET

Ditt mindset är en del av dig och hur du ser på allt från utmaningar till motgångar och livet i sin helhet. Flow-Mindset är en livsfilosofi som lär dig hur du ska möta livet på ett sätt som radikalt ökar din förmåga att skapa framgångar, oavsett om du står på idrottsplanen, i relationen, jobbet och allt annat.

Vad är mental träning?

Mental träning och mental coaching är en term som används för att beskriva konsulter som arbetar med att utveckla de mentala och psykologiska delarna av att uppnå prestation och toppresultat. Detta kan vara på fotbollsplanen, på scenen, i klassrummet, på arbetsplatsen etc. Att nå topprestation kan vara komplext och kräver att individen kan kombinera en unik kombination av fysiska, tekniska, taktiska och psykologiska färdigheter och inte sällan använder idrottare en mental tränare för att skapa en rutin för sin mentala träning. En mental tränare är en expert på de prestationspsykologiska delarna av detta och förstår hur en individs övertygelser, föreställningar, inre bilder/dialog samt känslor påverkar prestationen.

En mental coach använder denna kunskapen för att hjälpa sina klienter utveckla sin förmåga att bli fokuserad, bestämd, självsäker och motiverad i alla stunder som kräver det. För att träna upp dessa psykologiska färdigheter måste man ha ett systematiskt mentalt träningsprogram som är gjort för att bygga upp individens förmåga att uppnå sina mål, även vid svårigheter och oförutsedda motgångar.

Mental träning handlar alltså om att identifiera de faktorer som hindrar prestation och samtidigt förbättra individens attityder och mentala färdigheter så att en mer hälsosam och positiv filosofi kan anammas. Det är dock viktigt att förstå att detta inte bara kräver en bra mental tränare utan också att en själv tränar kontinuerligt på att bli bättre i det mentala, både på plan och utanför. Faktorer som ofta hindrar individer att prestera är höga förväntningar, perfektionism, rädsla för misslyckande, brist på kontroll över känslor samt svårigheter att koncentrera/fokusera. Dessa är alla saker som en mental tränare kan hjälpa till med.

Mental träning är inte bara för idrottare

Du är här för att du vill något mer. Du vill få genombrottet du inte lyckats få på egen hand. Du vill utvecklas, lära dig nytt och transformeras till den person som du skulle varit om inte dina inre sabotörerna höll dig tillbaka. Vad skulle vara möjligt om du vågade mer? Om du inte brydde dig så mycket om vad du tror andra tycker? Eller om du slutade identifiera dig med vad du presterar?

Innan du tar beslut om du ska anlita Tommy som mental coach har ni ett 30 minuters samtal tillsammans som är helt gratis och förutsättningslöst. Under samtalet får du berätta vad dina mål med coachingen är samtidigt som Tommy berättar mer om processen, hur många samtal som ni kanske ska börja med all annan information som du behöver innan du sätter igång. Klicka på knappen nedan och boka ditt samtal nu!

Loggboken för mental styrka

Ladda ner din kopia av Loggboken helt gratis

Öka din mentala styrka, självkänsla och motivation med denna enkla 3-minutersövning.

Individuellt program

Många idrottare idag har tunnelseende när det kommer till deras prestationer. Det finns en någorlunda utspridd bild av att allt handlar om fysisk träning. Till viss del är det så. Men för att verkligen kunna utvecklas som idrottare och tänja på sina gränser krävs mental träning också.

Tommys bakgrund som mental coach härstammar från hans tid som tennisspelare och senare som elitbasketspelare och tränare. Som aktiv idrottare kämpade han mycket med den mentala delen. Allt från att kunna hålla jämn nivå, hantera nervositet och besvikelsen efter en sämre prestation. Hans verktyg och metoder är skapade för att du ska kunna känna en positiv skillnad i den mentala träningen redan imorgon, samt på sikt kunna utnyttja hela din potential! Din mentala träning integreras i det du redan gör så du slipper långtråkiga övningar som tar stora delar av din fritid i anspråk. Tommys enkla och praktiska approach har hjälpt idrottare och lag till EM-Guld och historiska bedrifter.

Vem är det för och hur funkar det?

Detta är både för dig som vill bygga en grund, lära dig prestera på en jämnare nivå, få ut mer av ditt potential, ta nästa steg i din idrottskarriär, hamnat i en svacka, står inför en utmaning, tappat motivation eller något annat. Oavsett vad det är så vill du börja på rätt sätt.

Vi börjar med ett första samtal för att utforska dina mål, vad du vill ha ut av samtalen och hur vi jobbar ihop mest effektivt. Därefter börjar vi anpassa ditt individuella mentala träningsprogram i de nästkommande samtalen. Beroende på hur många samtal vi har tillgodo så har vi sen våra samtal med ungefär två veckors mellanrum. Under samtal följer vi upp ditt träningsprogram så det utvecklas i takt med att du utvecklas, samtidigt som vi går igenom en övergripande livsfilosofi som du får lära dig för att kunna bli som mest effektiv inom din idrott, men också inom livet. Utöver detta får du även möjlighet att lyfta in och bli coachad på dina utmaningar och svårigheter i våra samtal.

Mental träning och forskning