Kognitiv träning
i virtual reality
Framtiden är här
Vi spenderar otroligt otroligt mycket tid, energi och pengar på att försöka bli bättre. Snabbare, kvickare, starkare – För det mesta genom att träna våra muskler. Men hur tränar du kroppens viktigaste muskel; hjärnan? Nu finns det äntligen ett sätt att få de där neuronerna att komma igång. Att koppla ihop dem, öka din uppmärksamhetsförmåga, reaktionsförmåga, fokus och mycket mer. Med denna virtual realitylösning kan du på ett enkelt och billigt sätt komma igång och träna så som de flesta på världsnivå redan gjort i flera år. Träna när du vill och vart du vill med ditt eget VR-headset från Oculus!
Virtual reality lyfter din idrottsprestation
Förbättrade prestationer
Ökad koncentration, arbetsminne, emotionell reglering, reaktionsförmåga, visuell bearbetningshastighet och andra exekutiva funktioner.
Dokumenterade resultat
Träningen har visat sig stärka de delar av hjärnan som du använder i olika prestationer samt överföra fördelarna till verkliga resultat.
Träna när och vart du vill
Så lite som 45 minuters träning i veckan höjer dina grundläggande kognitiva funktioner.
Ditt ess i rockärmen
I dagens samhälle har vi bemästrat nästintill allt när det kommer till det fysiska från nacken nedåt. Vi har en kopiös mängd träningsverktyg som på olika sätt tränar alla våra muskler. Dessutom har vi också en kopiös mängd verktyg som kan mäta den träningen och effekten av den i musklerna. Vi har helt enkelt haft stenkoll på det mesta när det kommer till fysisk träning.
Förutom när det kommer till det där lilla området från nacken och uppåt. Vi har nämligen inte tidigare bemästrat vad som faktiskt händer i den delen av kroppen. Vi har jobbat väldigt mycket med den psykologiska delen av den mentala träningen men ganska lite med den fysiska delen. Tills nu. Nu har man börjat göra studier kring de fysiska funktionerna i hjärnan och hur man kan hjälpa dem. Kan man träna hjärnans förmåga att processa saker bättre?
Svaret är ja.
Man kan alltså träna hjärnan för att bli bättre på sport. Det som skiljer professionella idrottares hjärnor från våra är deras så kallade exekutiva funktioner. Det innefattar saker som att hitta kreativa lösningar under stress, ta in en mängd olika externa stimuli samtidigt, förmåga att föreställa sig ett flertal olika utfall samtidigt och en större förmåga att kontrollera impulser och känslor.
Studier på framgångsrika idrottares hjärnor
De exekutiva funktionerna som var bättre hos Xavi och Iniesta var emotionell reglering, förmåga att förutsäga utfall och planera efter det, förstå sambandet mellan orsak och verkan, förmåga att ta initiativ, kontrollera impulser och förmågan att såväl fördela uppmärksamhet mellan olika händelser samtidigt som att totalfokusera på en sak intensivt.
Varför ska du börja med neuro-kognitiv träning?
Jo, för att alla de här funktionerna avgör hur du som idrottare hanterar olika situationer under en match eller träning. Till exempel är det avgörande för förmågan att anpassa sig till nya situationer, se hur alla andra spelare rör sig och förändra sitt spel efter det. Ju snabbare spel och ju fler spelare på plan desto mer jobbar de exekutiva funktionerna. Med det sagt är de även avgörande för soloprestationer då de styr förmågan att ta snabba kreativa beslut och utföra sin uppgift samtidigt som man har stenkoll på var alla motståndare befinner sig. Det är till exempel de exekutiva funktionerna som tillåter en fotbollsspelare att snabbt dribbla en boll mellan massa koner utan att titta på sina fötter.
Hur fungerar neuro-kognitiv träning?
Kognitiv neuroträning med hjälp av virtual reality
Teknologin och vetenskapen som ligger bakom metoden är bevisat effektiv för att utveckla hjärnans funktioner och förbättra din exekutiva förmåga. Teknologin tränar och aktiverar samma delar i din hjärna som en riktig idrottsprestation gör. Fast allting sker i en VR-miljö.